Depremde Son Dakika! Depremde Can Kaybı Kaça Yükseldi?

Türkiye tarihinin en korkunç deprem felaketini yaşıyor. Önceki gün gece saat 04.17'de yaşanan son deprem büyüklüğü 7.7 olarak kaydedildi. Bir son büyük deprem de saat 13.24'te 7.6 olarak yaşandı. Bölgede sık sık artçı depremler...

Türkiye tarihinin en korkunç deprem felaketini yaşıyor. Önceki gün gece saat 04.17'de yaşanan son deprem büyüklüğü 7.7 olarak kaydedildi. Bir son büyük deprem de saat 13.24'te 7.6 olarak yaşandı. Bölgede sık sık artçı depremler meydana geliyor.

Öte yandan, birçok kişi depremde ölü sayısının kaç olduğunu merak ediyor. AFAD, depremde yaşamını yitirenlerin sayısındaki son durumu duyurdu.

Depremde Son Durum

AFAD Başkanı Yunus Sezer, saat 04.30'de yaptığı açıklamada, "Bölgede 16 bin 400 arama kurtarma ve destek personelimiz çalışma yapmaktadır. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında artışlar var. Can kaybı sayısı an itibarıyla 2 bin 921’ya yükseldi. Yaralı vatandaşımızın sayısı 15 bin 834” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Saat 04.17'de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık. Merkezi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olarak tespit edilen ve son değerlendirmeye göre moment büyüklüğü 7,7 olarak ölçülen deprem, geniş bir alanda hissedildi." ifadelerine yer verdi.

Güncel Haberleri