Depremler Sonrası Dolandırıcılar Tespit Edildi! MASAK Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından Kahramanmaraş Depremlerinin ardından depremden etkilenen vatandaşlara yardım edileceği söylenerek bağış ve yardım toplayan ancak dolandırıcılık...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından Kahramanmaraş Depremlerinin ardından depremden etkilenen vatandaşlara yardım edileceği söylenerek bağış ve yardım toplayan ancak dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği tespit edilen kişilerin bulunduğu ifade edilerek, "Başkanlığımızca şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 15 kişi ve 8 kripto varlık cüzdanı sahibi hakkında analiz çalışmaları yapılarak ilgili mercilere bildirimde bulunulmuştur." denildi.

MASAK'ın internet sitesindeki duyuruda, deprem felaketinin ardından Başkanlığa ulaşan birçok bildirimde, afetten etkilenenlere yardım edeceğini dile getirerek bağış ve yardım toplayan ancak dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği belirlenen  kişilerin olduğu duyuruldu.

Duyuruda Şu İfadelere Yer Verildi:

"Başkanlığımızca şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 15 kişi ve 8 kripto varlık cüzdanı sahibi hakkında analiz çalışmaları yapılarak ilgili mercilere bildirimde bulunulmuştur. Başkanlığımızca, vatandaşlarımızın yardım ve bağışlarını suiistimal eden kişiler hakkında gerekli takip ve analiz çalışmaları titizlikle yürütülmeye devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncel Haberleri