Devamsızlık Kalktı Mı? Okullarda İkinci Dönem Devam Zorunluluğu Var Mı Araştırılıyor!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili derinden etkiledi. Depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmalarından gelecek sevindirici haberler pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, okulların durumu da merak...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili derinden etkiledi. Depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmalarından gelecek sevindirici haberler pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, okulların durumu da merak ediliyor. Bu kapsamda, okulların ne zaman açılacağı ve okullarda devam zorunluluğu olup olmayacağı araştırılıyor.

Okullarda Devamsızlık Var Mı?

Okullarda devam zorunluluğu olup olmayacağı merak edilirken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Deprem bölgesindeki okullarda devam şartı aranmayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak." dedi.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların ne zaman açılacağına dair de bilgi verdi. Bakan Özer, 71 ilde 20 Şubat tarihinde okulların açılacağını duyurdu. Deprem bölgesinde ise 1 Mart'tan sonra ilçe ve okul bazlı kararlar alınarak eğitim öğretim başlayacak. Okulların durumlarına ilişkin güncel gelişmelere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından ve resmi internet sitesinden erişilebilir.

Güncel Haberleri