Dışarı Çıkacaklar Dikkat! 14 Ocak Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ve havaların soğuması ile birlikte, günlük planlama yapmak isteyen kişiler hava tahmini raporlarını yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Meteoroloji'nin güncel hava tahmini açıklamaları...

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ve havaların soğuması ile birlikte, günlük planlama yapmak isteyen kişiler hava tahmini raporlarını yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Meteoroloji'nin güncel hava tahmini açıklamaları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, bugün Adıyaman il geneli ile Gaziantep’in doğu, Şanlıurfa’nın batı ve Malatya’nın güney ilçelerinde kuvvetli yağmur bekleniyor. Söz konusu yağış beklentisi ile ilgili Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam (Cuma) saatlerinden sonra yurdun güneydoğu kesimlerinde beklenen yağışların, Adıyaman il geneli ile Gaziantep’in doğu, Şanlıurfa’nın batı ve Malatya’nın güney ilçelerinde kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2), 1100 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklediğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat

Bugün gerçekleşmesi beklenen kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek su baskını, sel, buzlanma, don olayı ve ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güncel Haberleri