Dolandırıcılara Karşı Büyük Önlem! E-devlet Üzerinden Hemen Bu Güncellemeyi Yapın

Çok sayıda vatandaşı dolandırarak paralarını almaya çalışan dolandırıcıların uyguladığı yöntemlere her gün yenisi ekleniyor. Vatandaşlar dolandırıcılıklara karşı ne yapılması gerektiğini araştırmaya devam ediyor....

Çok sayıda vatandaşı dolandırarak paralarını almaya çalışan dolandırıcıların uyguladığı yöntemlere her gün yenisi ekleniyor. Vatandaşlar dolandırıcılıklara karşı ne yapılması gerektiğini araştırmaya devam ediyor. Tuzakların arttığını duyan ya da daha önce tuzağa düşmüş olan kişiler dolandırıcılık karşısında alması gereken önlemler bulunuyor. Öte yandan, uzmanlar E-Devlet'te yapılacak bir değişiklik ile dolandırıcılık tuzaklarından kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiriyor.

Dolandırıcıların tapuda yaptıkları büyük oyuna karşı uyarıda bulunan uzmanlar, e-Devlet’teki çok önemli bir değişiklikle dolandırıcılıkların önüne geçilebileceğini açıkladı.

Dolandırıcılar Evinizi Bile Satabilir

Üzerinde tapu kaydı bulunan vatandaşların mutlaka e-Devlet üzerinden güncellenmesi gereken bilgi duyuruldu. Aksi durumda kimlik bilgilerinize ulaşan dolandırıcı şahıslar, sizin haberiniz olmadan evinizi bile satabilir. E-Devlet üzerinden tapu bilgilerinde yapmanız gereken o güncelleme vatandaşlar tarafından da merak ediliyor. Vatandaşlar, dolandırıcılara karşı bu önlemi almak için hiç vakit kaybetmemeli.

Tapu Telefon Bilgileri Güncellemesi

e-Devlet üzerinden giriş yaparak arama butonuna ‘tapu telefon bilgileri’ yazmak yeterli oluyor. Karşınıza çıkan ekranda ‘Tapu sisteminde daha önce kayıtlı bir telefon numaranız bulunmamaktadır’ uyarısı görüyorsanız tehlike altındasınız anlamına geliyor. Ekranda çıkan ‘telefon numarası kaydet’ seçeneğine tıklayarak bilgilendirme metnini onaylamanız ve telefon numaranızı eklemeniz gerekiyor.

Cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ekrana girerek kayıt işlemini tamamlıyoruz. Bunları yapmanız durumunda artık tapuda sahte kimlik ve sahte vekalet ile isminize en ufak bir başvuru yapıldığında telefonunuza bildirim mesajı gelecektir.

Güncel Haberleri