Dünyada Bir İlk Yaşanıyor! Aile Diş Hekimliği Uygulaması Geliyor

Dünya genelinde bir ilk olarak karşımıza çıkan Aile Diş Hekimliği uygulaması modeli tüm Türkiye genelinde devreye girecek. Diş ve diş eti hastalıklarının kısa sürede önlemeyi ve tedavi etmeyi amaçlayan bu uygulama sayesinde...

Dünya genelinde bir ilk olarak karşımıza çıkan Aile Diş Hekimliği uygulaması modeli tüm Türkiye genelinde devreye girecek. Diş ve diş eti hastalıklarının kısa sürede önlemeyi ve tedavi etmeyi amaçlayan bu uygulama sayesinde siz de diş sorunlarınızı kısa sürede çözebileceksiniz.

Aile Diş Hekimliği Uygulaması Nedir?

Aile Diş Hekimliği Uygulaması Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan bir uygulamadır. Eskişehir, Karabük ve Kırşehir’de test edilen ve her aile için özel diş hekimi modeli olarak karşımıza çıkan bu uygulamanın 2023 yılında hizmete başlaması planlanmakla beraber Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani MHRS üzerinden takip edilebilecek. Aynı zamanda bu uygulama sayesinde ağız ve diş sağlığı sonuçları, randevu detaylarıyla ilgili bilgilere e-nabız platformundan erişim sağlanabilecek. Henüz aile diş hekimliği modelinin detayları açıklanmasa da konuyla ilgili yeni bilgiler geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili açıklama yaptı. Koca tarafından:

"Önümüzdeki yıl 45'i hastane olmak üzere 177 tesisin yatırımı planlanmıştır. Dünyada ilk kez olan aile diş hekimi uygulamasını yaygınlaştırıyoruz ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin en kapsayıcı şekilde uygulandığı ilk ve tek ülke olacağız" denildi.

Güncel Haberleri