Duyanlar Hemen Girip Bakıyor! Depremin Ardından 2 Milyonu Geçkin Kişi Sorgulama Yaptı

Bu gece yarısı Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem büyük bir korkuya sebep oldu.Öte yandan, AFAD Başkanı Yunus Sezer de Türkiye'de yer alan üç fay hattının son bir senede 17 bin...

Bu gece yarısı Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem büyük bir korkuya sebep oldu.

Öte yandan, AFAD Başkanı Yunus Sezer de Türkiye'de yer alan üç fay hattının son bir senede 17 bin depreme sebep olduğunu açıkladı. Başkan Sezer, son 1 ayda ise 2 bini geçkin depremin meydana geldiğini duyurdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi tarafından paylaşılan deprem risk haritasında, 24 ilden aktif fay geçtiği ve  80’den fazla ilçe ise direkt fay hatları üzerinde yer aldığı görüldü.

Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşları paniğe sürükleyen deprem sonrası çok sayıda vatandaş, e-Devlet'e koştu. Vatandaşlar evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini öğrenebilmek için e-Devlet'ten erişilebilen Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması'nda aradı.

2 Milyondan Fazla Vatandaş Arama Yaptı

Düzce Gölyaka'da yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremden sonra 2 milyondan fazla vatandaş, e-Devlet'ten evinin altından fay hattı geçip geçmediğini sorguladı.

Depremin meydana geldiği saat 04.08 ile 06.00 arasında 247 bin 485 vatandaş, "Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna yanıt aradı. Vatandaşlar, e-Devlet'en ulaşılabilen Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması'nda araştırdı.

Sorgulama yapan kişi sayısı 04.08'den saat 14.30'a kadar 2 milyonu geçti.

Son depremler ile alakalı bilgi almak için

Evinin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulamak isteyen vatandaşlar,

Güncel Haberleri