Ebeveynler Aman Dikkat! O Oyuncaklar İçin Bakanlık Harekete Geçti

Çocuklarımız eğlensin, tablet, telefon yerine oyuncaklarla vakit geçirsin diye çeşit çeşit oyuncak satın alıyoruz ancak hangi oyuncağın ne tehlikesi barındırdığını bilmiyoruz. Güvenli olup olmadığını bilmediğimiz oyuncaklar...

Çocuklarımız eğlensin, tablet, telefon yerine oyuncaklarla vakit geçirsin diye çeşit çeşit oyuncak satın alıyoruz ancak hangi oyuncağın ne tehlikesi barındırdığını bilmiyoruz. Güvenli olup olmadığını bilmediğimiz oyuncaklar olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar, oyuncaklar konusunda sürekli uyarıda bulunuyor.

"Huggy Wuggy" türü oyuncaklar son zamanlarda gündeme bomba gibi düştü. Uzmanlar ebeveynleri sık sık bu konuda uyardı. Bakanlık da Huggy Wuggyler için harekete geçti.

İki firma tarafından üretilen "Huggy Wuggy" oyuncağına dair yeni bir karar alındı. Ticaret Bakanlığı tarafından Huggy Wuggy oyuncakları için toplatma kararı verildi. Öte yandan satılmış oyuncaklar da geri çağırıldı.

İnce keskin dişleriyle bir korku oyunu karakteri olan Huggy Wuggy oyuncak hakkında uzmanlar da ebeveynleri uyarıyor.

 

Ticaret Bakanlığın İncelemenin Sonucunu Paylaştı

Bir süre önce Ticaret Bakanlığı, oyuncağı takibe aldı. Bakanlık, piyasaya sürülen bu oyuncağın incelemeye alındığı ifade etti. İncelemenin ardından sonuç bir açıklama ile duyuruldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, riskli olduğu tespit edilen ürünlerden alınan numunelerde iki ürünün "Oyuncak Güvenliği Yönetmeliği" gerekliliğini karşılamadığı belirlendi.

Satan Firmalara Ceza Kesildi

Bu iki oyuncak için "piyasaya arzının yasaklanması", "piyasadan toplatılması" ve "tüketicilerden geri çağırılması" kararı verildi.

Huggy Wuggy oyuncaklarını satan firmalara da ceza kesildi ve firmalar toplamda 123 bin 600 lira para cezası aldı.

Huggy Wuggy oyuncaklarının  bilgileri Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi'nde (GÜBİS) yayımlandı.

GÜBİS'in Paylaşımı Şu Şekilde:

Güncel Haberleri