Ege Denizi'ndeki Depremler Haberci Mi? Prof. Dr. Görür'den Açıklama

Ege Denizi'nde peş peşe yaşanan depremleri değerlendiren deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, korkutan açıklamalar yaptı.Prof. Dr. Naci Görür, 'Deprem fırtınasını andırıyorlar' diyen Görür, 'Büyük bir depremin habercisi...

Ege Denizi'nde peş peşe yaşanan depremleri değerlendiren deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, korkutan açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür, 'Deprem fırtınasını andırıyorlar' diyen Görür, 'Büyük bir depremin habercisi mi?' sorusuna da yanıt verdi.

Son dönemde Ege Denizi'nde peş peşe depremler yaşanıyor. Peki, özellikle Çanakkale Ayvacık bölgesinde meydana gelen  sarsıntılar büyük bir depremin habercisi mi? Neden bölgede sık sık depremler yaşanıyor?

'Deprem Fırtınası'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bu soruları sosyal medya hesabı üzeninden yaptığı bir açıklama ile cevapladı.

"Ege Denizi, Edremit Körfezi ve İzmir çevresinde 'deprem fırtınası'nı andıran depremler oluyor" şeklinde paylaşım yapan Prof. Dr. Görür'ün açıklaması şu şekilde:

"Bu tür depremler kırıklı ve faylı bölgelere arz kabuğunun derinliklerinden sıvıların gelip buradaki kayaçlar içerisindeki gözenek basınç alanını ve sıcaklığı değiştirmesi sonucu oluşuyor. Bu depremler bir müddet devam edip duruyorlar. Genellikle büyük depremlerle son bulmuyorlar."

İşte Naci Görür'ün Paylaşımı:

Güncel Haberleri