Ekrem İmamoğlu Tartıştığı Pazarcıya Dava Açacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören Menderes Caddesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu, ardından Bayrampaşa'da halk buluşmasına katıldı.İmamoğlu, Bayrampaşa'daki pazarda yaşadığı...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören Menderes Caddesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu, ardından Bayrampaşa'da halk buluşmasına katıldı.

İmamoğlu, Bayrampaşa'daki pazarda yaşadığı tartışmaya değindi ve olayı şu sözlerle anlattı:

"'Hayırlı işler.' demişim', daha birinci tezgah. Bana direkt 'Sen PKK'lısın, PKK'lı istemiyorum.' karşılığını verdi. Sabırla uyardım. Israrla 'PKK'lısın, PKK'yla yan yanasın.' böyle ısrarla.... 'O zaman sen PKK'lısın demek ki.' dedim. Burada bir terör örgütünün ismini böyle anmaktan utanıyorum, onu söyleyeyim. Bunu benim yüzüme söyleyen o aldanmış zavallı. 'Aldanmış zavallı' diyorum.''

Konuyu yargıya taşıyacağını belirten İmamoğlu, "Ben ona 'ahlaksız, terbiyesiz' demişim. Daha ne diyeyim? Tabii ki ahlaksız terbiyesiz. Burada bulunan hiç kimsenin milli duygularına laf etmek benim haddim olabilir mi? Sen kim oluyorsun da bana terör örgütü üyesi ya da terörist muamelesi yapacaksın. Hakkında suç duyurusunda bulunacağım, dava açacağım. Ama benim esas hesabım ona onu dedirtenlerle.'' dedi.

Neler Yaşandı?

Bayrampaşa'daki semt pazarını ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile pazarcı Mehmet Özdemir arasında tartışma yaşandı.

Tezgahına gelen İmamoğlu'na, "PKK ile beraber olan ve PKK ile yürüyenlerle beraber olamam, benim tezgahıma gelemez." şeklinde konuşan Özdemir'e, İmamoğlu da "PKK'lı sensin" diye karşılık verdi.

Bunun üzerine İmamoğlu'nun, 'Sen esnaf değilsin.' sözlerine Özdemir de 60 senedir esnaf olduğunu ifade ederek yanıt verdi.

Karşılıklı tartışmanın uzaması üzerine Özdemir, karakola gitti ve "Ben aşağı indikten sonra biraz uzaklaştım. Korumaları beni aldı, dışarı çıkardı. Dışarı çıkardıktan sonra avukatımla tedbir amaçlı karakola geldim." dedi.

Güncel Haberleri