Elazığ Deprem Bölgesine Dahil Edildi! Depremden Etkilenen İl Sayısı Arttı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalar yaptı.AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Elazığ'ın da deprem bölgesi olarak değerlendirileceğini açıkladı....

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalar yaptı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Elazığ'ın da deprem bölgesi olarak değerlendirileceğini açıkladı. Çelik, depremzedelere ilişkin 10 bin TL tutarındaki yardımların da vatandaşların hesabına yatırılmaya başladığını dile getirdi.

Çelik'in açıklaması şöyle:

"10 il diyorduk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Elazığ'ı da ekleyerek 11 il olarak zikredeceğiz.  6 vatandaşımızdan birisi depremden doğrudan etkilendi. Sadece Türkiye'nin değil dünya kurumlarının da değerlendirmesiyle bölgedeki son 100 yılda yaşanan en büyük afetle karşı karşıyayız."

Öte yandan Çelik, depremin yaralarının sarılmaya başlandığına ilişkin "Dışarıda kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için devletin ve milletin seferberlikle nasıl mücadele ettiğini görüyoruz. Her kesimden vatandaşımız ve STK'lar yaraları sarmak için mücadele veriyor. Destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Büyük bir kudret ve koordinasyonla bu mücadele sürdürülüyor." dedi.

Güncel Haberleri