Eleman İlanı 'Burası Türkiye' Dedirtti! Gören Vatandaşlar Şoke Oldu

İstanbul Osmanbey'deki bir mağaza eleman arayışında olduğu belirtmek için vitrinine ilan yapıştırdı. Mağazanın vitrinindeki ilan görenleri şoke etti.Çalışanlarının Suriyeli olduğu ifade eden mağazanın Türk müşterilere...

İstanbul Osmanbey'deki bir mağaza eleman arayışında olduğu belirtmek için vitrinine ilan yapıştırdı. Mağazanın vitrinindeki ilan görenleri şoke etti.

Çalışanlarının Suriyeli olduğu ifade eden mağazanın Türk müşterilere de satış yapmak için Türkçe bilen satış elemanı aradığı belirtildi. Görenler ise ilana "Eskiden Arapça bilen personel aranıyor diye görüyorduk, şu an tamamen Türkçe bilen eleman aranıyor. Şaşkınız", "Türkiye'de yabancı gibi hissediyorum kendimi şu anda" ve  "İstanbul'un göbeği burası" şeklinde yorumlar yaptı.

"Türkçe Bilen Eleman Aranıyor"

Osmanbey'de mağazaları gezen vatandaşlar karşılaştıkları ilanla şaşkınlık yaşadı. Bir mağazanın vitrinindeki ilanda "Türkçe bilen eleman aranıyor" yazısı dikkatlerden kaçmadı.

Mağazadaki ürünler Türkiye'de üretiliyor. Firma ortaklarının Arap ve İranlı, çalışanların ise Suriyeli olduğu öğrenildi. Müşterilerinin yüzde 80'i yabancı olan mağaza, yüzde 20'lik Türk müşterileri için Türkçe bilen satış elemanı arıyor.

Güncel Haberleri