Emekli Zammı İçin Hesaplamalar Hız Kazandı! Beş Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarına yapılacak zam tutarı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Milyonlarca emekli, maaş zamlarına dair haberleri yakından takip ederken, kasım ayı enflasyon oranlarının açıklanması...

Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarına yapılacak zam tutarı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Milyonlarca emekli, maaş zamlarına dair haberleri yakından takip ederken, kasım ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte hesaplamalar hız kazandı.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde, enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Bu nedenle, TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. TÜİK'in, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranlarını açıklaması ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı da yüzde 14,04 olarak ortaya çıktı.

2023 Emekli Maaşı

Emekli maaşlarına yapılacak zam için aralık ayı enflasyon oranları da belirleyici olacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon verilerinin ardından, maaş zamları için daha net ifadeler kurulabilecek ancak emekliler, beş aylık enflasyon farkı ile maaş zamlarına ilişkin hesaplamalar yapmaya başladılar.

Yıl Sonu Enflasyonu Bekleniyor

Emekli maaşındaki artışın belirlenmesi için aralık ayı enflasyon verileri bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş zamları ile ilgili yaptıkları açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle, yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor.

Güncel Haberleri