En Çok Kalp Krizi Geçirilen Gün Hangisi? En Az Kalp Krizi de O Gün Geçiriliyor!

Ölümcül rahatsızlıklardan biri olan kalp krizine ilişkin araştırmalar devam ederken bir araştırmadaki sonuçlar bir hayli dikkat çekti.

Son zamanlarda ülkemiz başta olmak üzere çoğu ülkede yaşanan kalp krizleri arttı. Kalp krizlerine ilişkin koronavirüs aşılarından kaynaklandığı yönünde iddialar ortaya atılırken dünya çapında araştırmalar da hız kazandı.

Araştırmalar sırasında dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Bilim insanları kalp krizi konusunda bir araştırma yaptı. En ölümcül hastalıklardan biri olan kalp krizinin en ciddi yaşandığı günün Pazartesi günü olduğu saptandı. Araştırma, İrlanda ve Kuzey İrlanda'da 2013-2018 seneler arasında 10.528 hastane başvurusunun analizinden elde edildi. Verilere göre Pazartesi günü STEMI tipi kalp krizi geçirme riski diğer günlerin ortalamasına göre yüzde 13 daha yüksek. En düşük gün Perşembe. İsveç'te 156 binden fazla hasta üzerinde 2017'de yapılan bir araştırma, kalp krizlerinin kış aylarında olduğu kadar Pazartesi günleri de daha yaygın olduğunu ortaya çıkardı. Bu çalışmanın arkasındaki araştırmacılar, stresin sebebin bir parçası olabileceğini iddia ediyor.

Öte yandan en düşük kalp krizi geçirilen günün Perşembe olduğu ifade edildi.

Güncel Haberleri