En Düşük Maaş 15.500 TL Oldu! İşçileri Sevindirecek Müjde Belediye Başkanından Geldi

Asgari ücret, memur ve emekli maaşının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda, maaş zammı ile ilgili sendikalar ile belediyeler arasında...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda, maaş zammı ile ilgili sendikalar ile belediyeler arasında anlaşma sağlandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Maaş 15.500 TL Oldu!

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, kadrolu işçilere yüzde 45 oranında zam yapıldığını ve işçi maaşının en düşük 15.500 TL olduğunu açıkladı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Salih Atakan Duran ''Tire Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçilere yüzde 45 zam yaptık. Böylece en düşük işçi maaşı 15 bin 500 TL oldu. Toplu iş sözleşmesi görüşmesinde HAK-İŞ- HİZMET-İŞ sendikası temsilcileriyle yapılan görüşmeler neticesinde kadrolu işçilerimize ortalama %45 oranında zam yaptık. Göreve geldiğimiz günden bu yana personelimizin mutlu olması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bizler Tire Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. Belediyemizde çalışan kadrolu işçiler geçtiğimiz dönemde maalesef yüzde 0 zamlarla geçiştirilerek hakem heyetine mahkûm edilmiş ve düşük zamlarla aldıkları ücretler enflasyon karşısında erimiş. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadrolu işçilerimizin ücretlerinde ciddi oranda iyileştirmeler yaptık. Hayırlı uğurlu olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Maaş Zamları Açıklanıyor

Belediyeler ile sendikalar arasında maaş zammı için görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, sendikalar ile mutabakat sağlandıkça belediyelerin maaş zammına dair kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor.

Güncel Haberleri