Enkazdan Çıkarılan Kadının Anlattıkları Tüyleri Diken Diken Etti! 'Şehit Geldi'

Hatay’ın Hassa ilçesinde 2 büyük depremde yıkılan binanın enkazından 33'üncü saatinde sağ olarak çıkarılan 44 yaşındaki Döne Balcı ile 10 yaşındaki kızı Melisa Balcı, tedavi için getirildikleri Manisa Şehir Hastanesi'nde...

Hatay’ın Hassa ilçesinde 2 büyük depremde yıkılan binanın enkazından 33'üncü saatinde sağ olarak çıkarılan 44 yaşındaki Döne Balcı ile 10 yaşındaki kızı Melisa Balcı, tedavi için getirildikleri Manisa Şehir Hastanesi'nde günler sonra ilk kez buluştu. Balcı, enkaz altındayken bir şehidin kendisine zemzem getirdiğini ve kızının başındaki kanamayı durdurduğunu iddia etti.

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki 11 kenti vuran deprem, Hassa'ya bağlı kırsal Güvenç Mahallesi'nde yıkıma sebep olurken, 3 kişilik Balcı ailesinin oturduğu 2 katlı bina da çöktü. 44 yaşındaki Döne Balcı’nın anlattıkları tüyleri diken diken etti.

'Herkese Sizi Kurtarmaları İçin Haber Vereceğim'

DHA'nın haberine göre, depremzede Döne Balcı, enkazdayken Şırnaklı şehit bir asker gördüğünü belirterek, "Bana su getirdi. Kızımın kanayan başını okşadı ve kanamasını durdurdu. 'Gitme' dedim, 'Gitmem lazım, gidip, herkese sizi kurtarmaları için haber vereceğim. Uyumayın, salavat getirin' dedi ve gitti. Enkazın altı soğuktu ama bir anda ısındı. Hiç üşümedik. Ekipler gelip, kurtardı. Kızımla da buluştuk. Çok mutluyum" dedi.

Depreme İskenderun'daki 5 katlı apartmanın 3'üncü katındaki evlerinde yakalanan ve Manisa Şehir Hastanesi'nde tedavi gören 63 yaşındaki Zeynep Erdoğdu ise "Depreme eşim Yusuf Erdoğdu ile yakalandık. Ben depremden 5 saat sonra enkazdan çıkarıldım ama eşim hayatını kaybetti. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Camlar patladı, duvar patladı. Çok ani oldu. Çok zordu. 'Allah'ım öleceksem öleyim. Kurtulacaksam, kurtulayım. Bana acı çektirme' diye dua ettim" şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri