Erken emeklilik için o tarih verildi! Herkes kimlikleriyle SGK'ya akın etti!

Emekli olmak için belirli bir prim süresini ve belirli bir yaşı doldurmuş olmak gerekmektedir. Ancak sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapan ve bazı şartları taşıyan bireylere erken emeklilik fırsatı sağlanmıştır. Erken emekliliğin...

Emekli olmak için belirli bir prim süresini ve belirli bir yaşı doldurmuş olmak gerekmektedir. Ancak sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapan ve bazı şartları taşıyan bireylere erken emeklilik fırsatı sağlanmıştır. Erken emekliliğin ilk şartı 99 yılında ya da öncesinde sosyal güvencenin başlamış olması şartıdır.

https://edirnejethaber.com/sgk-destegi-verdi-35-000-tl-yarin-saat-09-00da-kefilsiz-olarak-hesaba-yatiyor/

1999 Yılı ya da Daha Önce Sigortası Başlayanlar İçin Erken Emeklilik

Sosyal Güvenlik Kurumu1999 yılı ya da daha öncesinde bir işte çalışıpta sigorta girişi yaptıranlar için erken emeklilik müjdesini duyurmuştur. 99 yılı öncesinde sigorta başlangıcı olan bireyler sosyal güvenlik kurumuna gidip başvuruda bulunduklarında erken emeklilik hakkından yararlanabilecekler. Tabii başvuru için farklı birkaç şart daha mevcuttur. Bütün şartları bünyesinde barındıran bireyler vakit kaybetmeden Sosyal güvenlik kurumuna başvurularını yapabilirler.

Erken Emeklilik İçin Diğer Şartlar

İlk şart 1999 yılı ya da öncesi sigorta girişli olmaktır. Bu şartı tamamlayan kişilerde aranan diğer bir şart ise prim gününü doldurmuş olmasıdır. Bu gün sayısı 3.600 iş günü ya da yerine sayılabilecek 15 yıl sigortalı olmuş olmaktır. Bu gün sayısı net olarak bilinmemekle birlikte bu (edirnejethaber.com) şekilde bir genel kanı bulunmaktadır. Bu şartların tamamına sahip olan kişiler Sosyal güvenlik kurumuna giderek erken emeklilik başvurularını yapabilirler.

Sosyal güvenlik Kurumu’nun sunmuş olduğu bu hizmet uzun yıllar çalışmış olupta yaş şartını bekleyen bireyler için müjde gibi bir haber olmuştur. 1999 yılı sonrasında sigorta başlangıcı olan bireyler ise bu erken emeklilik durumundan yararlanamamaktadır.

Diğer şartlar olmuş olsa bile 99 öncesi olmak ilk ve en önemli şarttır. Bu sebeple 99 sonrasında sigortası başlayan bireylerin sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapması bir şey ifade etmemektedir. Bütün bu bilgiler ışığında emeklik konusunda son zamanlarda yeni senaryoların konuşulmaya başlandığı da ifade ediliyor. Bu durumun doğal sonucu olarak emeklilik konusunda karşımıza farklı seçenekler de çıkıyor.

Güncel Haberleri