Et Alım Fiyatına Zam Geldi!

Et ve Süt Kurumu yani kısaca ESK tarafından karkas ve etin üreticiden alım fiyatına zam geldi. Et ve Süt Kurumunun internet sitesi üzerinde yapılan açıklama kapsamında hem küçükbaş hem de büyükbaş alım fiyatları güncellendi....

Et ve Süt Kurumu yani kısaca ESK tarafından karkas ve etin üreticiden alım fiyatına zam geldi. Et ve Süt Kurumunun internet sitesi üzerinde yapılan açıklama kapsamında hem küçükbaş hem de büyükbaş alım fiyatları güncellendi. Et ve Süt Kurumu internet sitesi üzerinden yapılan açıklama kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım fiyatı güncellenmiştir denildi.

Hayvan Alım Fiyatları Yükseldi

Et ve süt kurumu tarafından yapılan açıklama kapsamında et alım fiyatlarına zam geldiği açıklandı. Yapılan açıklamada, Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan alım fiyatları açıklandı. Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan açıklamada:

"Piyasa regülasyon sorumluluğu çerçevesinde yapılan güncellemeye göre 1. kalite dana fiyatı 100 TL/kg (Bakanlık desteklemesi dahil), 2. kalite 88 TL/kg, 3. kalite 85 TL/kg şeklinde, küçükbaş alım fiyatlarında da kuzu 94 TL/kg, toklu 88 TL/kg şeklinde artırılmıştır.

Kurumumuz piyasaları anlık olarak izlemekte ve gerekli tedbirleri belirlemektedir. Bugün itibarıyla kırmızı ette ürün stoklarımız ihtiyaçlarımızın üzerindedir ve kırmızı et piyasalarında arz-talep durumu dengede seyretmektedir. Bu nedenle et piyasalarına ilave müdahale gerektirecek bir durum söz konusu değildir. ESK aldığı tedbirlerle hem üreticilerimizi hem tüketicilerimizi korumaya devam edecektir" denildi.

Güncel Haberleri