Evcil Hayvan Sahipleri İçin Geri Sayım Başladı! 31 Aralık Son Gün

Tarım ve Orman Bakanlığı evcil hayvanlara takılacak olan mikroçip teknolojisine geçiş için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu bir kez daha hatırlattı.Tam 629 Bin 165 Hayvana Çip Takıldı Tarım ve Orman Bakanlığı'nın...

Tarım ve Orman Bakanlığı evcil hayvanlara takılacak olan mikroçip teknolojisine geçiş için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Tam 629 Bin 165 Hayvana Çip Takıldı 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatıyla başlatılan mikroçip teknolojisi biliyorsunuz ki evcil hayvanların kaybolması durumunda bulunabilmesi adına büyük bir rol oynayacak. Ayrıca sokağa terk edilen hayvanların sahiplerinin bulunması ve cezalandırılmasında da yardımcı olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, bugüne kadar tam 629 bin 165 ev hayvanına çip takıldığı bildirildi. Sosyal medya tarafından yapılan bir paylaşımda bakanlık, Ev Hayvanı Kayıt Sistemi (PETVET) ile hayvanların bir kimliği oluşturulduğunu söyledi.

Söz konusu kimliklendirme işlemi için de son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu hatırlatarak hayvanseverleri uyardı:

Ev Hayvanı Kayıt Sistemi (PETVET) ile can dostlarımızı kimliklendiriyor, kayıt altına alıyoruz. Bu işlemler, il ve ilçe tarım müdürlüklerimiz ile veteriner hekimler tarafından yapılmaktadır. PETVET mikroçip uygulamasıyla hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor. Ayrıca aşı bilgileri, sahip değişikliği, kayıt durumu ve hayvana yapılan operasyonların bilgileri de kayıt altına alınıyor. Bu kapsamda, bugüne kadar 323 bin 647 kedi, 305 bin 505 köpek ve 13 gelincik olmak üzere 629 bin 165 ev hayvanı kimliklendirildi.

Cezası Bin 634 TL 

Bakanlığın altını çizdiği noktalar arasında ise mikroçip takılmaması durumunda uygulanacak cezanın miktarı oldu. Bu yıl sonuna kadar kedi ve köpeklerine mikroçip taktırıp kayıt altına aldırmayanlar için 5199 sayılı Kanun'un 28'inci maddesine göre 1.634 TL idari para cezası uygulanacak.

Güncel Haberleri