EYT ile Emekli Olanlar Ne Kadar Maaş Alacak? SGK Emekli Maaşı Öğrenme Ekranı

EYT konusuyla ilgili yeni haberler bir bir gelmeye devam ederken, EYT emeklilik maaşı hesaplama ekranı, şu sıralar kullanıcıların en çok arama yaptığı konulardan biri olarak öne çıkıyor.Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) web sitesi...

EYT konusuyla ilgili yeni haberler bir bir gelmeye devam ederken, EYT emeklilik maaşı hesaplama ekranı, şu sıralar kullanıcıların en çok arama yaptığı konulardan biri olarak öne çıkıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) web sitesi üzerinden yer alan sorgulama ekranı, EYT'lilerin ne kadar maaş alacağını gösteriyor. Kullanıcıların verilerini girdikten sonra kontrolleri gerçekleştirebildikleri sorgulama ekranı, emeklilik maaşının ne kadar olacağını gösteriyor.

Sorgulama ekranından detay verecek olursak, kullanıcılar mevcut prim gün sayısına dair verileri girerek emekli maaşlarını görebiliyorlar. Yani, ileriki yıllarda emekli olacak kişilerin emekli olduğunda alacağı maaş gözükmüyor.

EYT Emekli Maaş Sorgulama Ekranı 

SGK tarafından sunulan bu başvuru sorgulama ekranında, gerekli bilgilerin doldurulması gerekiyor. SSK Sicil Numarası gibi detaylı veriler ise vatandaşların e-devlet sayfasındaki 'Hizmet Dökümü' bölümünde yer alıyor.

Tüm gereken bilgiler girildikten sonra ise SGK, kişinin hesaplamanın yapıldığı gün için alacağı emekli maaşını gösteriyor. Maaşlara uygulanan Aylık Bağlama Oranı (ABO) ne kadar yüksekse, emelilik maaşı da o kadar yüksek oluyor. Bildiğiniz üzere ABO da her yıl 2 puan artırılarak EYT'lilerin daha fazla maaş almasına imkan sağlıyor.

Söz konusu hesaplamada her ay yatan SGK primi, maaşta ve ek ödemede artışa neden oluyor. Bunun yanı sıra, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında katsayı değişikliği nedeniyle, emekli maaşlarında da yükseliş gerçekleştiriliyor.

Yani, EYT'li ya da SGK primini yatıran herkes, her ay sorgulama yaparak emekli maaşının ne kadar artacağını bu ekran sayesinde tespit edebiliyor.

Güncel Haberleri