EYT'de 45, 46, 47 ve 48 yaş kriteri geldi! Kadın, erkek yaş hesabı silbaştan

Emekli olmakla alakalı şekilde yaşa takılan vatandaşlara yönelik yeni düzenlemelerin yapılması herkesi mest etti.Son zamanlarda kulislerde bu sınırın 45, 46, 47 ve 48 yaşa kadar çekileceği iddiası dolaşmaya başladı. Bu iddia...

Emekli olmakla alakalı şekilde yaşa takılan vatandaşlara yönelik yeni düzenlemelerin yapılması herkesi mest etti.

Son zamanlarda kulislerde bu sınırın 45, 46, 47 ve 48 yaşa kadar çekileceği iddiası dolaşmaya başladı. Bu iddia özelikle de 2023 EYT Yasası hazırlık döneminde sürat kazandı. Eğer söylentiler netlik kazanırsa milyonlarca vatandaşa erken emeklilik fırsatı doğmuş olacak. Gözler ise bu hususta yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

EYT'de 45, 46, 47 ve 48 Yaş Formülü

Çalışma Bakanlığı için ilk hedef şuan EYT yasası olmaktadır. Bu anlamda çalışmalar son sürat devam ediyor.

Yasaya yönelik net bulgular olmamakla birlikte oluşturulan açıklamalarla mühim sinyaller verilmeye devam ediliyor.

Sürece dair değerlendirme yapan uzmanlar, yasasının büyük bir titizlikle hazırlanacağı konusu ile ilgili hem fikir. Zira atılacak adımlar 8 milyon kadar vatandaşı kapsamış olacak. Sayısının son derece çok olduğundan kaynaklı olarak da ilk etapta emekli edilmesi beklenilen vatandaş adedi ise 800 bin seviyesinde olacak. Şu anlık bu değerlendirmeler iddia olmaktan ileriye gitmiş değil. Sürecin ne şekilde ilerleyeceği fakat Çalışma Bakanlığı’nın hazırlanacağı dosyadan sonra netlik kazanacak.

EYT'de nasıl emekli olunur?

Atılacak adımların bütün emeklileri kapsamayacağı yeni düzenlemeye dair bilinmesi gereken kilit nokta. Yapılacak düzenlemeler yalnızca 1999 senesinde ya da öncesin işe başlayanları kapsayacak. Hem de gene belirli bir yaş ve prim sınırı olacak. Yapılan değerlendirmelerde ise yaş sınırın 45, 46, 47 ve 48 yaş olacağı öngörülüyor.

Yani 2023 EYT yasasının çıkması durumunda dahi büyük ihtimalle 45 yaş ve altı vatandaşların emekli olma olasılığı olası görülmüyor.

Güncel Haberleri