EYT'de Yaş Problemi Bugün Çözülüyor! Bakan Bilgin Açıklayacak

EYT düzenlemeleri için masaya iki yaş sınırı koyuldu. 5000 gün prim şartı ve kadınlarda 48 yaş erkeklerde de 50 yaş örneği gündeme geldi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuyla ilgili 'Genel Kurul'daki...

EYT düzenlemeleri için masaya iki yaş sınırı koyuldu. 5000 gün prim şartı ve kadınlarda 48 yaş erkeklerde de 50 yaş örneği gündeme geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuyla ilgili 'Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım' dedi.

Vedat Bilgin'in bugün saat 19.00'da Meclis'te konuşma yapması bekleniyor. Yani, EYT yaş sınırının ne olacağı bugün akşam 19.00'da duyurulacak.

Son Karar Erdoğan'ın

Öte yandan bildirilene göre yaş sınırının kabulü, 48-50 yaşa çekilmesi ya da yaş sınırı olmadan kabul edilmesi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı. Yani, son kararı yine Erdoğan verecek.

Son kararın ise 12 Aralık Pazartesi günü yapılacak olan Kabine toplantısında verilmesi bekleniyor. Biliyorsunuz ki her Kabine'den sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü nihai kararı da bildirebilir.

EYT'de Yaş Sınırı Kaç Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önceki açıklamalarında yaş sınırı olmayacağını bildirmişti. Kadınlarda 20 yıl, erkeklerde de 25 yıl sigortalılık süresini ve 5 bin prim gününü tamamlayan herkesin düzenlemeden yararlanabileceğini söylemişti.

Ancak bugün yapılan açıklamalarda 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan kadınlarda 48 erkeklerde de 50 yaş sınırı konuşuluyor. Söz konusu yaş sınırının olup olmayacağı ise bu akşam Bilgin'in açıklamalarından sonra belli olacak.

Güncel Haberleri