EYT'de Yeni Gelişme! O İsimden Müjde Geldi

EYT ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanmaya devam ediyor. Farklı farklı isimler tarafından gelen açıklamalar dikkatleri çekerken bir açıklama da TİSK başkanından geldi. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol tarafından yapılan...

EYT ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanmaya devam ediyor. Farklı farklı isimler tarafından gelen açıklamalar dikkatleri çekerken bir açıklama da TİSK başkanından geldi. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol tarafından yapılan açıklamada emekliler ve emekli olup çalışanlar arasındaki SGK prim farkının giderileceğini ve KGF ile işverenlere uygun kredi verileceğini duyurdu.

Asgari ücretle ilgili ilk görüşme bugün yapıldı. Yapılan görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda asgari ücretle ilgili önemli açıklamalar yapılmasa da EYT ile ilgili açıklama yapıldı. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol tarafından yapılan açıklamada:

Emeklilerle, emekli olup çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek" dedi. Asgari ücret zam oranıyla ilgili de dikkat çeken ifadeler kullanan Akkol, "Bu çözümü şöyle önemsiyoruz sadece işverenleri değil emekli olup çalışmaya devam etmek isteyenler için de çok önemli." denildi.

EYT’de SGK Prim Farkı Müjdesi

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol tarafından yapılan açıklamada EYT ile ilgili müjde verildi. Yapılan açıklamada:

"Çalışanlarımızın mutluluğu önemli. EYT konusunda hem işletmelerin hem çalışanların beklentilerini çözümleyecek formüller üzerinde çalışıyoruz. TİSK'in de işveren kuruluşların da görüşleri alındı. Biz TİSK olarak beklentilerimizi çözüm önerileriyle sunuyoruz.

Emekli olup çalışmaya devam edecek kişilerin işveren maliyetleri artıyor. TİSK bir anket yaptı, burada şunu gördük yüzde 80'in üzerindeki kişiler işe devam etmek istiyor. İşverenler de bu kişilerin devam etmesini istiyor burada bir uyum görüyoruz. Emekli çalıştırırsanız SGK'da bir yük söz konusu. Sayın Bakanımız müjdeli haberi kapalı toplantıda vermişti.

Emeklilerle, emekli olup çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek! İşverenlere ilave bir maliyet olmadan istihdam devam edecek. Bu çözümü şöyle önemsiyoruz sadece işverenleri değil emekli olup çalışmaya devam etmek isteyenler için de çok önemli” denildi.

Güncel Haberleri