Fatma Aksal'dan Yerel Seçimler Açıklaması

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal tarafından yerel seçimlerde daha fazla belediye kazanmak istedikleri ifade edildi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yerel seçim çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Öncelikli olarak Ankara ve İstanbul gibi büyükşehir belediyelerini geri almayı hedeflediklerini anlatan Aksal, Edirne'de Lalapaşa, Havsa ve Keşan gibi kazandıkları belediyeleri koruyup yenilerini kazanmak istediklerini ifade etti.

Edirne’nin, ülkenin Avrupa’ya açılan kapısı olduğunu kaydeden Aksal, "Edirne maalesef belediyecilik anlamında hizmet almıyor. Gidip Edirne’deki yolları görün. Edirne’nin yanı sıra Uzunköprü de aynı şekilde belediyecilik hizmeti anlamında en az hizmet alan ilçemiz. Uzunköprü ve Edirne başta olmak üzere diğer ilçelerin belediyelerini de alıp milletimize hizmet ederiz. Hemşerilerimiz belediyecilik anlamında da daha iyi şehirlerde ve kasabalarda yaşar." şeklinde konuştu.

Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile aralarında fikir ayrılığı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını, geçtiğimiz dönem başkanlık adaylığında Helvacıoğlu'na referans olduğunu hatırlattı.

Belediye başkanlığı adaylığı belirleme sürecinin milletvekilinin tek başına karar vereceği bir konu olmadığını dile getiren Aksal, şu ifadelere yer verdi:

"Edirne'de partimin tek milletvekiliyim ama bir partinin milletvekili inanın o belediye başkan adaylarından belki daha çok belediyeleri kazanmak ister. Günün sonunda bir belediye seçimini kaybettiğinizde belediye başkan adayına çok fazla hesap sorulmuyor. Çünkü o zaten seçimi kaybetmiş oluyor ama milletvekili devam ediyor. Kazandığımız belediyelerin gururunu Ankara'da ben yaşayacağım gibi kaybettiğimiz belediyelerin de hesabını ben vereceğim. Onun için bütün belediye başkanlarından ve bütün belediye başkan adaylarından daha çok belediyeleri almayı ben isterim."

İnandıkları Adayla Yola Çıkacaklar

Aksal, güçlü olmadıkları ilçelerde belediyeyi kazanabileceğine inandıkları adayla yola çıkacaklarını belirtti.

Aday belirlemede o ilçede yaşayan insanların ne istediğinin önemli olduğunu belirten Aksal, "Her zaman ilk tercihim teşkilattan gelen adaylardır ama teşkilat dışından adaylarla da seçime giriyoruz. Keşan bunun bir örneği. Biz hangi adayla seçimi kazanacaksak o adayla seçime gideriz. Oyunuzun olmadığı bir yerde kendi nefsinizi dinleme lüksünüz yok. Geçen dönem teşkilat dışından bir adayla gittik. Doğru bir kararla Keşan Belediyesini aldık ve Keşan'a hükümetimiz eliyle çok güzel hizmetler yaptık." dedi.

Keşanspor'un merhum futbolcusu Aytaç Cinci için "Aytaç Cinci'yi Anma ve Dostluk Turnuvası" düzenlendi.

Keşan Belediyesi Atatürk Stadyumu Mustafa Kaldı Stadı’nda düzenlenen turnuvaya 9 takım katıldı.

Keşan Belediye Başkanvekili Sema Kılıç, Aytaç Cinci anısına yapılan turnuvanın dostluk ve kardeşliğin daha da kaynaşmasına vesile olmasını diledi.

Merhum Aytaç Cinci'nin eşi Esra Cinci de turnuvaya ve tribüne eşinin isminin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Turnuva 6 Eylül Çarşamba Günü bitecek.

Güncel Haberleri