Fiyatlar Uçtu! Ev Alımlarında Yeni Yöntem Ortaya Çıktı

Ev fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlar gayrimenkul sektöründe, yeni bir yöntemlerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Ev almakta zorlanan vatandaşlar, arsa satışlarında olduğu gibi konut satışlarında da hisseli konutları...

Ev fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlar gayrimenkul sektöründe, yeni bir yöntemlerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Ev almakta zorlanan vatandaşlar, arsa satışlarında olduğu gibi konut satışlarında da hisseli konutları tercih ediyor.

Arsa satışlarında gördüğümüz hisseli satış modeli konut satışlarında da görülmeye başlandı. Konut satışlarında 1980’lerde genellikle uygulanan metrekareli konut satışları, yükselen ev fiyatları ve kiraları nedeniyle yeniden gündeme geldi.

Hisseli Konut Satışlarının Artması Bekleniyor

Yeni modelin son zamanlarda yabancılarca vatandaşlık almak amacıyla konut alımlarında kullanıldığı belirtiliyor. Öte yandan apartların ve otellerin konuta dönüşümüne izin veren yasadan sonra ise hisseli satışların daha da artması bekleniyor.

'Hisseli Ev Satışlarında Bir Sakınca Yoktur'

Konu ila alakalı konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Gayrimenkul sektöründe hisseli şekilde ev ve arazi satın alma uzun zamandır uygulanan bir sistem. 40 yıldır da hisseli satış söz konusu. Daha önceden ruhsat ve kat irtifakı kurulamayan konutlarda hisseli satış olurdu. 1980'lerde çoğu konut hisseli satıştır. Hisseli satışın sürmesi ile beraber yabancıların konut alımında ev alıp vatandaşlık edinme söz konusu ise 1-2 milyon dolarlık bir konuta 2-3 kişi hisseli konut alımına girip ortak oluyorlar, bu vesile ile oturum ve vatandaşlık iznini bir daire ile alabiliyor ve hissedar olabiliyorlar. Bunun herhangi bir sakıncası da yok” dedi.

Güncel Haberleri