Fuat Oktay'dan Deprem Bağışlarına İlişkin Şeffaflık ve Denetim Vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, depremden sonra yapılan bağışların 'şeffaflık ve denetim' açısından AFAD koordinasyonunda yürütülmesinin önemli olduğunu ifade etti.Fuat Oktay, 1 milyon 50 bin civarında afetzedenin geçici...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, depremden sonra yapılan bağışların 'şeffaflık ve denetim' açısından AFAD koordinasyonunda yürütülmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Fuat Oktay, 1 milyon 50 bin civarında afetzedenin geçici barınma merkezlerinde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bağışların AFAD koordinasyonunda yürütülmesi son derece önemli. Şeffaf olması, Sayıştay denetiminde olması önemli" şeklinde konuştu.

AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin basın toplantısı gerçekleştiren Oktay, toplantı öncesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile de görüştü.

Tahliye ve Barınma Merkezlerine İlişkin Açıklama

Burada, deprem bağışları, deprem bölgesindeki tahliyeler ve barınma merkezlerine yönelik konuşan Oktay, 1 milyon 50 bin civarında depremzedenin geçici barınma merkezlerinde bulunduğunu ve hedeflerinin 1 yıl içerisinde kalıcı konutları teslim etmek olduğunu dile getirdi.

Deprem bağışlarına ilişkin de konuşan Oktay, bağışların AFAD koordinasyonunda yürütülmesi gerektiğini söyledi. Oktay, 'denetim ve şeffaflık' vurgusu yaptı.

Oktay, deprem sonrası oluşturulan geçici barınma merkezlerinde yaklaşık 1 milyon 50 bin kişinin kaldığını ifade etti.

Artçı depremlerin devam ettiğini, şu ana kadar 1666 artçının kaydedildiğini ifade eden Oktay, "Hasar tespit çalışmaları yapılana kadar konutlardan, evlerden uzak durulması olayı halen geçerli" şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri