Galip Aykaç İstifasında İkinci Perde: 'Tehditler Artınca Ayrıldım'

GPD Başkanı ve BİM CEO'su Galip Aykaç, geçtiğimiz günlerde iktidarın ve MHP'nin zincir marketlerde fahiş fiyat uygulandığı iddialarının ardından istifa etmişti.MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'vatandaşın kanını emen asalaklar'...

GPD Başkanı ve BİM CEO'su Galip Aykaç, geçtiğimiz günlerde iktidarın ve MHP'nin zincir marketlerde fahiş fiyat uygulandığı iddialarının ardından istifa etmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'vatandaşın kanını emen asalaklar' açıklamasının ardından gerginlik yaşanmıştı. Bu gerginlikten sonra ise Aykaç, görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

İnfial Yaratacak Tehditler Alan Aykaç İstifa Etti 

Yaşanan olaya yönelik 'infial yaratacak tehditlerin arttığını' söyleyen Aykaç, görevinden istifa ederek başkanlığı bıraktı.

Hafta sonu yapılan toplantıda Şok Marketler'in Galip Aykaç'ın istifasını istemesi öne çıkan konular arasında yer aldı. Ancak yönetim kurulundan yapılan açıklamaya göre Aykaç'ın istifası, Şok Marketler'in çağrısıyla ilgili değildi.

Aykaç'ın sözlerine göre istifanın nedeni, yurt genelinde 10 binden fazla şubesi olan BİM üzerinden provakasyon yapılmasından çekinmesiydi.

"Zam Yapan Market FETÖ'cüdür!"

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında, enflasyonun sonucu olan zamlardan zincir marketleri sorumlu tutmuş, fahiş fiyat uyguladıklarını söylemişti. Ancak zincir marketlerin FETÖ'yle bağlarının araştırılmasını öne sürmesi bardağı taşıran son damlaydı.

BİM'in İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ise Bahçeli'nin fahiş fiyatlara yönelik söylediklerine atıfta bulunarak şu açıklamayı yapmıştı:

FETÖ örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir.

Güncel Haberleri