Geleceğin Meslekleri Değişti! Bazı Mesleklerin İse 7 Senelik Ömrü Kaldı

Teknoloji çağı, gelişimini devam ettiriyor ve yeni olanakları beraberinde getirmesi sürdürüyor. Yeni olanakların gelişmesi ve çağa uyum sağlaması adına da yeni mesleklere olan ihtiyaç artıyor. Kendisine meslek arayışında...

Teknoloji çağı, gelişimini devam ettiriyor ve yeni olanakları beraberinde getirmesi sürdürüyor. Yeni olanakların gelişmesi ve çağa uyum sağlaması adına da yeni mesleklere olan ihtiyaç artıyor. Kendisine meslek arayışında olan gençler başta olmak üzere, veliler ve çok sayıda vatandaş da geleceğin mesleklerinin hangisi olduğunu merak ediyor. Gelecekte çok daha önemli olacak yeni çağın mesleklerinin neler olduğu birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki geleceğin meslekleri neler? İşte yanıtı...

Pek çok şeyde olduğu gibi, teknolojinin hızlı ilerleyişi ile birlikte mesleklerde de değişimler ortaya çıktı. Teknolojinin içine doğan z kuşağı ve aileleri, gelecekte yok olabilecek ve popülerleşecek meslekleri bilerek üniversite tercihlerini yapmaya çalışıyor.

Önümüzdeki seneler içerisinde teknolojinin hızlı ilerleyişiyle yeni mesleklerin daha da popülerleşmesi bekleniyor. Bazı meslekler ise yine teknolojinin gelişmesi ile beraber yerini yapay zekaya bırakacak.

Geleceğin Meslekleri Neler?

Bu baş döndüren hız yaşamlarımızla beraber mesleklerimizi de etkilerken ilerde farklı alanlara yönelmemiz gerektiği konusunda da bizleri uyarıyor. Gelecekte yer alacak bu meslekler için kendimizi geliştirerek yeniliğe ayak uydurmamız gerekebilir. İşte geleceğin meslekleri…

Doktorluk, öğretmenlik, mühendislik, hemşirelik ve mimarlık gibi meslekler elbette hayati öneme sahip olsa da geleceğin ritmini belirleyecek olan meslekler günümüzde daha da önemli hale geliyor.

Uzman isimler 2030 yılına kadar çok sayıda mesleğin popüler hale geleceğini, bununla beraber bazı mesleklerin dünyadan silineceğini ifade etti.

Hangi Meslekler Yok Olacak?

Uzman isimler, şu anda yapılan işlerin en az üçte ikisinin önümüzdeki on sene içinde yapay zeka sayesinde yapılabileceğini dile getiriyor. Bu sebeple bazı mesleklerin gözde olması, bazılarının ise tarihin tozlu sayfalarının arasına kaldırılması bekleniyor.

Dünyadan silinecek meslekler ve geleceğin meslekleri araştırılan konuların başında yer alıyor.

Hemen hemen herkesin her şeyi internette yapmaya başladığı teknoloji çağında şüphesiz teknoloji ile ilgili mesleklerin popülerleşeceği biliniyor.

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi tarafından geleceğin mesleklerine yönelik bir araştırma yapıldı. Oxford tarafındna yapılan araştırmada, gelecek 10 yıl içinde çok sayıda meslek otomatik yapılabilecek hal böyle olunca da bazı meslekler, ömrünü tamamlanmış olacak.

2030'a Dek Yok Olacak Meslekler Şu Şekilde:

Seyahat Danışmanlığı

Kasiyer

Fast-food Çalışanı

Postacı

Banka Çalışanı

Tekstil İşçisi

Matbaa Operatörü

Geleceğin Meslekleri Şöyle:

Yapay Zeka Mühendisliği

Robotik Mühendisliği

Siber Güvenlik Uzmanlığı

Yazılım ve Uygulama Geliştiricisi

Oyun Geliştiricisi

Dijital Pazarlama Uzmanlığı.

Güncel Haberleri