Vakıftan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı, kadınların eğitim ve istihdama erişiminin temel bir insan hakkı ve kalkınma için ön koşul olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, OECD ülkeleri arasında en yüksek ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan genç kadın oranına sahip ülke konumunda. Bu tabloyu pozitif yönde değiştirmek için hepimizin yapabilecekleri var." ifadelerini kullandı.
Sabancı, 2022'de başlatılan Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin, 18-29 yaş aralığındaki genç kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla tecrübelerden yola çıkarak hayata geçirilen çok önemli projelerinden biri olduğunu kaydetti.
Genç kadın sorununa dikkati çekmek ve Türkiye'de bu konuda gündem oluşturmanın en temel hedefleri olduğunu belirten Sabancı, "Bunu da projenin ilk gününden bu yana yoğun emek ve özverili çalışmalar sonucunda bir nebze olsun başardığımıza inanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.
"Projeye başladığımızda yüzde 50,5 olan NEET genç kadın oranı bugün yüzde 45 seviyelerine düştü." diyen Sabancı şöyle devam etti:
"Sayıları 3,5 milyonu bulan NEET genç kadın sayısı da 3,2 milyona geriledi. Ortaya çıkan sonuç her ne kadar pozitif gözükse de OECD ülkeleri arasında maalesef NEET genç kadın oranında hala ilk sıradayız. Bu konuda gidilecek çok yolumuz var. Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı gibi güçlü ortaklarımızla beraberiz. Çünkü toplumsal sorunların çözümünde iş birliğinin gücüne sonuna kadar inanıyoruz. Toplumsal sorunların bugünden yarına çözüme kavuşması mümkün değil. Tabloyu tersine çevirmek için herkesi bu sorunun çözümünün bir parçası olmaya davet ediyorum."