Gürkan, Engelli Dernekleriyle İftarda Bir Araya Geldi

Tüm belediye projelerinde ‘Engel sadece yürektedir’ sloganıyla hareket eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de faaliyet gösteren engelli dernekleriyle iftarda bir araya geldi.Göreve geldiği günden bu yana engellilere...

Tüm belediye projelerinde ‘Engel sadece yürektedir’ sloganıyla hareket eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de faaliyet gösteren engelli dernekleriyle iftarda bir araya geldi.

Göreve geldiği günden bu yana engellilere yönelik yaptığı projelerle dikkat çeken ve ‘Engelsiz Kent Edirne’ için birçok projeyi hayata geçiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Villa Restoranda engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi.

Edirne’de faaliyet gösteren engelli derneklerinin yetkilileri ve ailelerinin katıldığı iftar yemeğinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, minik misafirleri ile keyifli dakikalar geçirdi.

Çocuklarla birlikte hoş sohbetler ederek, ailelerle tek tek ilgilenen Başkan Gürkan, engelli derneklerinin ve ailelerin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Edirne faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlarla el ele vererek, engelsiz bir kent yaratmak için mücadele ettiklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Sizler bizim için çok değerlisiniz. Engelli bir vatandaşımız sabah tek başına evden çıkıp, şehre gelip, şehirde tüm işlerini tek başına yapıp, yine tek başına evine dönebiliyorsa, bu kent çağdaş bir kenttir. Dünyada böyle bir kent maalesef mevcut değil. Hedefimiz hepimiz el ele verip Edirne’yi engelsiz bir kent haline getirmek. Sizlerin bu kentte gönül rahatlığıyla yaşamanız bizim en büyük arzumuz." dedi.

“ENGELLİ YAŞAM MERKEZİYLE, DAHA ÇOK KENETLENECEĞİZ”

Edirne’de birçok engelli derneğinin faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Başkan Gürkan, "Kentimizde engelliler yaşam merkezini açıyoruz, düzenlemeleri bitmek üzere. Hepiniz birçok faaliyetlerde bulunuyorsunuz, çoğu kez birbiriniz yaptığı güzel işlerden haberiniz olmuyor. Amacımız kentteki engellilere yönelik çalışmaları, yaklaşımları, perspektifleri bir araya getirerek, daha homojen bir yönetişim kurmak. Bunun çabası içindeyiz." diye konuştu.

Engelli derneklerinin yöneticileri de, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a engelli vatandaşlara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Güncel Haberleri