Gürkan'a Toplu Ziyaret

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’deki bir cenaze törenine katılmak için Edirne’ye gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu makamında ağırladı. Ziyarete Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne AK Parti Milletvekili Rafet Sezen ve Eski Edirne Valisi Mustafa Büyük de katıldı.

TBMM Başkanı Kahraman ve Bakan Müezzinoğlu ile makamında uzun süre sohbet eden Belediye Başkanı Gürkan, belediye binasına hayran kaldığını ifade eden Kahraman’a binanın tarihçesi hakkında detaylı bilgiler aktardı. Gürkan, Kahraman’a belediye binası içinde yer alan Atatürk Odası’nı da gezdirerek, Atatürk’ün Edirne’de bulunduğu yıllar ve kullandığı orijinal eşyalar hakkında bilgiler verdi. Kahraman, Edirne’nin çok özel bir kent olduğunu ifade ederek, Edirnelilerin tarih dolu bir kentte yaşadıkları için çok şanslı olduklarını ifade etti.

Kahraman, Gürkan’a ziyaretin anısına özel bir çini tabak hediye etti. Gürkan da, Kahraman ile Müezzinoğlu’na Edirne Belediyesi Yayınlarından olan Edirneli yazar Ayhan Tunca’nın "Ve Edirne’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk Geçti" adlı kitabı ile Edirne’nin simgelerinden olan Edirnekari tablo takdim etti.

EDİRNEJETHABER HABER MERKEZİ

Güncel Haberleri