Hac Kurası Ertelendi Mi? 2023 Hac Kurası İçin Diyanet Açıklama Yaptı!

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ili derinden etkilerken, deprem sonrasında kurumlardan peş peşe açıklamalar geliyor. Bu kapsamda, hac kuraların ne zaman çekileceği de merak ediliyor. Hac kurası için bekleyiş devam ederken, deprem...

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ili derinden etkilerken, deprem sonrasında kurumlardan peş peşe açıklamalar geliyor. Bu kapsamda, hac kuraların ne zaman çekileceği de merak ediliyor. Hac kurası için bekleyiş devam ederken, deprem nedeniyle kura çekimlerinin ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor.

Hac Kurası Ertelendi Mi?

Hac kuraları ile ilgili araştırmalar devam ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaptı. Konuya ilişkin yayınlanan duyuru metninde "15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir." denildi.

Hac Kurası Ne Zaman Çekilecek?

Hac kuralarının 15 Şubat'ta çekilmesi bekleniyordu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili derinden etkileyen depremin ardından kura çekimler ileri bir tarihe ertelenirken, kuraların ne zaman çekileceğine dair açıklama yapılmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, önümüzdeki süreçte konuya ilişkin kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor.

Güncel Haberleri