Hafsanur Sancaktutan'ın İntihar Ettiğini Söyleyen Bircan Bali'ye Uzman Psikolog Teşhisi!

Son günlerde magazin dünyası Hafsanur Sancaktutan ve Bircan Bali arasında yaşanan gerilim ile tamamen yön değiştirdi. Gündeme gelen iddialar bitmek bilmezken, son olarak Hafsanur Sancaktutan'a Hadise başta olmak üzere ünlü isimlerden...

Son günlerde magazin dünyası Hafsanur Sancaktutan ve Bircan Bali arasında yaşanan gerilim ile tamamen yön değiştirdi. Gündeme gelen iddialar bitmek bilmezken, son olarak Hafsanur Sancaktutan'a Hadise başta olmak üzere ünlü isimlerden de destek geldi. Sancaktutan'ın son olarak bileklerini göstererek fotoğraf paylaşması ile Bircan Bali'ye gelen tepkiler çığ gibi büyüdü.

Sancaktutan, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile; Bircan Bali'nin açıklamalarda bulunduğu programın kendisini ve ailesini ciddi anlamda üzdüğünü belirtmiş ve tedavi gördüğü hastaneden ilgili raporları alarak yasal işlem başlatacağını belirtmişti. Sancaktutan'ın açıklamasının son kısmında yer alan "Tek söyleyebileceğm 22 yaşında ailesini, işini ve hayatını çok seven bir gencim! Böyle bir habere maruz kaldığım için çok üzgünüm. Basında ve sosyal medyada bu konuda vicdanlı davranılacağına inanıyor, habere itibar edilmeyeceğini umuyorum." ifadeleri çok sayıda kişinin dikkatini çekmişti.

Konuya ilişkin sosyal medya platformlarında ve ana akım medyada sürekli olarak Hafsanur Sancaktutan'a destekler gelmeye devam ederken Bircan Bali ile ilgili de açıklamalar hız kesmeden yayılmaya başladı. Son olarak alanında uzman bazı isimler Bircan Bali ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Twitter ve Instagram başta olmak üzere sosyal medya platformlarında psikolog ve psikiyatrist olan ya da olduğunu öne süren kişiler tarafından açıklamalar gelirken Ankara'da kendi kliniğinde hizmet veren Uzman Psikolog Ruşen Yavuz ile iletişime geçtik ve kendisi konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bircan Bali'ye Mitomani Tanısı!

Bircan Bali'nin söylediklerinin psikolojik şiddet ve intihara sürüklemeye neden olabileceğini belirten Yavuz; "Bir psikolog olarak konuyu yakından takip ediyorum. Bircan Bali ile Hafsanur Sancaktutan arasında yaşananlar ise beni yalnızca bir psikolog olarak değil bir kadın olarak da ciddi anlamda üzüyor. Sancaktutan'a ciddi anlamda yüklenen Bircan Bali'nin bu yaptığının psikolojik şiddet ve intihara sürüklemeye neden olabileceği kanısındayım. Kendisi ortaya atmış olduğu iddialar ile gündeme gelmiş ancak bu iddialarına zamanla kendisi de inanmaya başlamıştır. Bircan Bali'nin acilen terapi almaya başlamasının gerektiği düşüncesindeyim. Öte yandan bu yapılanın bir siber zorbalık olduğu ve Hafsanur Sancaktutan'ı intihara sürükleyebilecek bir şiddet olduğunu düşünüyorum. Konunun acil olarak adli merciler tarafından ele alınması gerektiği kanısındayım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Twitter ve Instagram'da farklı pek çok psikolog ve psikiyatrist de bunlara benzer düşüncelerini paylaştı. Konuyla ilgili gelişmeler devam ediyor ve pek çok kişi sosyal medya ve arama motorlarında konunun detaylarını sıkı bir şekilde araştırmaya devam ediyor.

Güncel Haberleri