Hastaneye Randevu Alıp Gitmeyenlere Yaptırım Uygulanacak! İşte Yeni Düzenleme

Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile vatandaşlar hastanelerden kolaylık randevu alabiliyor ancak alınan randevuya gitmeyen kişiler, diğer hastaların mağdur olmasına sebep oluyor. Bu nedenle, Sağlık Bakanlığı randevu alıp gitmeyen...

Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile vatandaşlar hastanelerden kolaylık randevu alabiliyor ancak alınan randevuya gitmeyen kişiler, diğer hastaların mağdur olmasına sebep oluyor. Bu nedenle, Sağlık Bakanlığı randevu alıp gitmeyen kişilere yönelik yeni bir adım atacak.

Randevu Aldıktan Sonra Gidilmezse Ne Olacak?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alıp, randevuyu iptal etmemesine rağmen girmeyen kişiler, 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Söz konusu 15 günlük randevu alamama durumu ile karşılaşmamak için randevu saatine kadar randevuları iptal edebilmek hakkında tanınacak.

Fahrettin Koca Uyarmıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ”Gelmeyeceğiniz randevuyu iptal ederseniz alması kolay olur.” ifadelerini kullanmıştı.

Para Cezası Kesilecek Mi?

Randevu alıp gitmeyenlere 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamama yaptırımının yanı sıra, para cezasının kesilip kesilmeyeceği de merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından para cezası kesileceği yönünde bir açıklama yapılmadı.

Güncel Haberleri