Hava Durumu Nasıl Olacak? Meteoroloji 16 Şubat Uyarısını Yayımladı

Meteoroloji tarafından yayımlanan 5 günlük rapora göre yurdun bazı bölgelerinde çığ tehlikesi bulunurken kuvvetli yağış beklendiği ifade edildi.Türkiye genelinin çok ve parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun...

Meteoroloji tarafından yayımlanan 5 günlük rapora göre yurdun bazı bölgelerinde çığ tehlikesi bulunurken kuvvetli yağış beklendiği ifade edildi.

Türkiye genelinin çok ve parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir ve Çankırı'nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde görülecek yağışların kuvvetli, yer yer yoğun olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla beraber yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimleri için çığ tehlikesi riski uyarısı yapılıyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Sinop ve Kastamonu kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgarla beraber tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski olduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Güncel Haberleri