Hem Vatandaşa Hem Devlete Kazandıracak! ÖTV'siz Otomobil Devri Başlıyor

ODMD, 2034 projeksiyonu isimli çalışmayla ÖTV vergisinin kademeli olarak kaldırılması konusuna yetkililerin pozitif baktığını açıkladı.ÖTV'siz Otomotiv Modeliİstanbul'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilere de aktarılan...

ODMD, 2034 projeksiyonu isimli çalışmayla ÖTV vergisinin kademeli olarak kaldırılması konusuna yetkililerin pozitif baktığını açıkladı.

ÖTV'siz Otomotiv Modeli

İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilere de aktarılan projede ÖTV oranlarının her yıl %7-8 puanlık bir düşüşle 2034'e kadar sıfırlanması modeli anlatıldı.

ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt'a göre, bu planlamayla 1000 kişi başına düşen 219 adet araç, 365 adede çıkacak. Yine bu sistemle otomobil ve hafif ticari araç satışlarında ise 800 bin adetten 2.5 milyon adede ulaşılabilecek.

Bu sayede satışlar artacağından, Türkiye de yeni yatırımlar alarak üretim kapasitesini 2 milyon adetten 3 milyon adede çıkarabilecek.

Cari Açığa 10 Milyar Dolarlık Katkı 

Türkiye'de üretimin artmasının ihracata olacak katkısından da bahseden ODMD, 50 milyar dolara varan bir ihracatın olabileceğini söyledi. Öte yandan en önemli konulardan birinin istihdam olduğunu belirten ODMD, istihdamın %50 artacağını ve 750 milyon adede ulaşabileceğini de ekledi.

Yeni araç alımlarının bu sayede artacağına değinen dernek, 2. el araçların Orta Doğu ve Afrika gibi ülkelere ihraç edilebileceğini ve böylelikle de cari açığa 10 milyar dolarlık bir katkı sağlayacağını söyledi.

'Bu Modelle Herkes Kazanır'

Çalışmalarını paylaşan ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, ÖTV'nin aniden sıfırlanmasının kayıplara yol açabileceğini, kademeli olarak kaldırılmasının ise devlete de vatandaşa da kazandıracağının altını çizdi.

Güncel Haberleri