Hüseyin Gümüş, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu Yargıtay üyeliğine seçilmiş olan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız'ın yerine Hüseyin Gümüş getirildi.İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Çiğdem de Büyükçekmece...

Hakimler ve Savcılar Kurulu Yargıtay üyeliğine seçilmiş olan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız'ın yerine Hüseyin Gümüş getirildi.

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Çiğdem de Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

Hüseyin Gümüş Kimdir?

52 yaşında olan Hüseyin Gümüş, Çanakkale'nin Biga ilçesinde doğmuştur. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gaziantep'te Nizip, Ordu'da Çatalpınar, Bursa'da Keles ile Şile ve Kadıköy Cumhuriyet savcısı olarak görev yapan Gümüş, Kadıköy’de Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak da görev yaptı.

17 Aralık ile 25 Aralık sürecinde örgüt ve terörden sorumlu cumhuriyet başsavcıvekilliği yapan Gümüş, Yargıda Birlik Derneğinin kuruluşunda ve adliyedeki yapılanmasında aktif rol aldı.

Ayrıca basın bürosundan sorumlu başsavcıvekilliği ve basın sözcülüğü de yapan Gümüş, 2017'de Silivri Cumhuriyet Başsavcısı, 2018'den sonra da 2 yıl süreyle Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı.

Güncel Haberleri