İBB'de "Birlik Sofrasında Hep Bir Arada" İftarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından inanç kurumları, cami ve hemşehri dernekleri, deprem bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, afetzedeler ve İBB Meclis üyelerine yönelik iftar programı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından inanç kurumları, cami ve hemşehri dernekleri, deprem bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, afetzedeler ve İBB Meclis üyelerine yönelik iftar programı gerçekleştirildi.

Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde "Birlik Sofrasında Hep Bir Arada" başlığıyla verilen iftar yemeğinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye için 2023'ün, yaşanan deprem felaketleri sebebi ile iyi başlamadığını ifade etti.

Ramazanda herkesin içinin buruk olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Biz birleşerek, bütünleşerek bu zor anları aşabilmeyi geçmişte de başarmış bir milletiz. Bölgeyi hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Geleceğe çok daha hızlı biçimde yürümenin yolunu bulacağız. Çünkü orada yaşanan acı, hepimizin acısıdır. Orada yaşanan yoklukların, yoksullukların hepimiz tarafından paylaşılması şarttır. Bunun da altından kalkacak gücümüz vardır.'' dedi.

İmamoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

''İstanbul Planlama Ajansından koordinasyon kurullarına, sanayiden eğitime, kadından turizme, çocuklardan gençliğe varıncaya kadar çevreden her hususa, toplumun her kesimini içine katan, Kent Konseyinin, kurumsallığının dışında farklı kuruluşları da bünyesine katarak, hızla sivil dayanışmayı İstanbul'un her sathına yayan bir kurumuz. Bu yüzden hepinizin işbirliğini, katılımını çok önemsiyorum. Sivil hayatın güçlenmesi değerlidir. Bahsettiğim tüm bu mekanizmalar, aslında güçlü bir demokrasiyi tarif etmektedir. Güçlü demokrasi herkesin hak ve hukukunu gözetir.''

İmamoğlu, ramazanın evlere bereket, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Güncel Haberleri