İç Güvenlik Fakültesi Kuruluyor! TBMM Genel Kurulunda Yasalaştı

TBMM Genel Kurulu'nda, Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.Kabul edilen maddelere göre, güvenlik korucularına görevden çıkarma, ücretten kesme, kınama,...

TBMM Genel Kurulu'nda, Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Kabul edilen maddelere göre, güvenlik korucularına görevden çıkarma, ücretten kesme, kınama, uyarma cezasını gerektiren fiil ve haller belirleniyor.

Meskun yerlerde silah atmak fiili, devlet ya da kişilerin zarara uğramasına yol açmışsa durumun niteliğine ve ağırlığına göre görevden çıkarma cezası verilecek.

Silahla dikkatsizlik, tedbirsizlik ya da ihmal sonucu yaralamaya ya da ölüme neden olunması durumunda, işleniş şekli, durumun ağırlığı veya zararın derecesi ile fiilin konusunun önem ve değerine göre de görevden çıkarma cezası uygulanacak.

Jandarma Asayiş Vakfı'na Statü

Şehitlerin birinci derece yakınlarına (anne, baba, eş ve çocuk) intikal eden silah ruhsatlarında süre kaydı aranmayacak. Jandarma Asayiş Vakfı, kanunla kurulmuş vakıf statüsü kazanacak.

Amir Sınıfı Personelin Belirlenmesi

İç Güvenlik Fakültesi lisans eğitimi verecek ve Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde kurulacak. Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nde, lisans mezunu polis memurları ile ihtiyaç duyulan uzmanlık alanlarındaki amir sınıfı personelin sağlanması için örgün eğitim veren üniversitelerin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek en az 4 yıllık fakülte mezunlarından yapılacak sınavda başarılı olanlara ilk derece amirlik eğitimi sunulacak.

İç Güvenlik Fakültesi Şartları

İç Güvenlik Fakültesi'nde eğitim görenler, eğitim aldıkları sürenin iki katı süre ile mecburi hizmetle yükümlü olacak.

Fakültenin öğrenci kaynağı, sınavların yapıldığı sene 1 Ocak tarihi itibarıyla 22 yaşından gün almamış lise ve dengi okulların mezunları olacak.

İç Güvenlik Fakültesi ve ilk derece amirlik eğitimi öğrencileri, Polis Akademisi bünyesinde ücretsiz iaşe edilecek, yatırılacak, sağlık giderleri ve yönetmelikle belirlenecek ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak.

Güncel Haberleri