İçişleri Bakanı’ndan TOGG Açıklaması: Türkiye’nin Birinci Asrının İlk Arabası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından TOGG açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye’nin yeni 100 yılı hem daha yeni arabalar hem de uçaklar ve daha neler neler getirecek demesi gündemde yer edindi. Türkiye’nin...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından TOGG açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye’nin yeni 100 yılı hem daha yeni arabalar hem de uçaklar ve daha neler neler getirecek demesi gündemde yer edindi. Türkiye’nin önemli projeleri arasında bulunan TOGG’un seri üretiminin yapılacağı fabrika açılışından önce Soylu tarafından yapılan açıklamada Cumhuriyet’in ilk yüzyılına yetiştirilen yerli otomobil üretiminin, milletin ortaya koyduğu önemli bir proje olduğunu öne sürdü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 100 yıl sonra…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve millete yüklediği güvenden dolayı ortaya koyduğu çaba sonucu iyi sonuçlar aldığını açıklayan Süleyman Soylu açıklamalarına:

"100 yıl önce bize bu ülkeyi emanet edenlere, fedayı can ederek bu ülkeyi yaşayabileceğimiz kendi toprağımız ve kendi vatanımız yapanlara bugün mahcup olmayan bir Türkiye var. İnanıyorum ki 100 yıl sonra biz kendimizden 100 yıl öncekiler için nasıl güzel şeyler söylüyorsak, dua ediyorsak, 100 yıl sonra da bizler için, bu nesil için, yani hepimiz için, sadece bizim için değil, hepimiz için diyecekler ki 'O nesil Türkiye'yi kapana sıkıştırıldığı yerden çıkarttı ve bunu demokrasiyle yaptı.' Bunu neyle yaptı? Bunu oyla yaptı. Bunun liderliğini de Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Allah'a hamdolsun" şeklinde devam etti.

Daha Yeni Başladık!

Türkiye Yüzyılı vizyonu şeklinde tabir edilen TOGG ile ilgili geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı açıklamaya da değinen Süleyman Soylu tarafından:

"Sayın Varank haklı. Bu Türkiye'nin birinci asrının ilk arabası. Ama biz inanıyoruz ki Türkiye'nin yeni 100 yılı hem daha yeni arabalar, uçaklar ve daha neler neler getirecek. Moral üstünlüğü Türkiye aldı ve Türkiye bu moral üstünlüğü sürdürecek. Buna Türkiye'nin de çok ihtiyacı vardı. Bizden umudu olanların da ihtiyacı var. Daha yeni başladık." denildi.

Güncel Haberleri