İhtiyaç Sahiplerine Özel 2.500 TL Karşılıksız Destek! Acele Edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileler içi yeni destek ödemelerini duyurmaya devam ediyor. Kış aylarıyla birlikte gelen ısıma ihtiyacı, zamlar nedeniyle bu yıl bir hayli yüksek olurken, bakanlık desteğini...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileler içi yeni destek ödemelerini duyurmaya devam ediyor. Kış aylarıyla birlikte gelen ısıma ihtiyacı, zamlar nedeniyle bu yıl bir hayli yüksek olurken, bakanlık desteğini duyurdu.

İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz destek ödemelerine dair tüm detaylar...

Değerlendirme Sonrası Dağıtılacak

Bakanlığın başlattığı doğalgaz destek kampanyasında ihtiyaç sahibi ailelere 900 TL ile 2.500 TL arasında ödeme yapılacak. Söz konusu ödemeler ise başvuru şartlarını sağlayan ailelere gerçekleştirilecek.

Bu noktada şartları sağlamayanların başvurularının reddedileceğini söyleyen bakanlık, başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını da açıkladı.

Başvurular e-Devlet'te 

Doğalgaz tüketim desteği başvuruları, TC kimlik numaralarıyla beraber e-Devlet üzerinden yapılacak. İhtiyaç sahibi ailelerin durumuna göre bakanlık, 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen tutarlarda ödeme yapacak.

Doğalgaz Desteği Başvuru Şartları Neler?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre sadece şartları sağlayan ailelere destek ödemesi yapılacak. Destek ödemesi almak isteyenlerin sağlaması gereken şartları ise şunlar:

  • TC vatandaşı olmak
  • E-devlet üzerinden destek programına başvuru yapmak
  • Doğalgaz bulunan bir ilçede yaşıyor olmak
  • Yaşanılan evde ön ödemeli ya da faturalı bir sayaç okuyucunun bulunması
  • Faturanın başvuru yapan kişinin üzerine olması
  • Faturanın mesken ödeme grubunda olması
  • Kişinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahibi olarak belirlenmesi

Güncel Haberleri