İnternetten Ödeme Yapanlar Dikkat! GİB'den Vatandaşlara Önemli Uyarı

Çok sayıda vatandaş, zamandan tasarruf etmek için veya aklına son dakika gelen ödemeleri gerçekleştirmek için internet kanallarını kullanıyor. Büyük kolaylık sağlaması sebebi ile internet kullanan vatandaş sayısı bir hayli...

Çok sayıda vatandaş, zamandan tasarruf etmek için veya aklına son dakika gelen ödemeleri gerçekleştirmek için internet kanallarını kullanıyor. Büyük kolaylık sağlaması sebebi ile internet kullanan vatandaş sayısı bir hayli arttı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan uyarıda, internetten yapılan ödemelerde Başkanlığın ve bankaların resmi internet sitelerinin kullanımına dikkat çekerek sahte internet sitelerine karşı uyarıda bulunuldu.

GİB, elektronik ortamda verilen hizmetlerin bulunduğu İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntülerinin kullanılması suretiyle sahte internet siteleri yapıldığının altını çizerek, gerçekleştirilecek ödemelerde Başkanlığın ve bankaların resmi internet sitelerinin kullanımına dikkat edilmesi gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde bulunan önemli duyuruda, Başkanlıkça elektronik ortamda sunulan hizmetlerin bulunduğu İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak oluşturulan sahte internet sitelerinin örneği paylaşıldı.

Sahte Sitelerde Çekiliş Yapılıyor

Bu sahte internet sitelerinde çekiliş yapıldığına dikkat çekilerek, mükelleflerin şahsi bilgilerinin usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışıldığının altı çizildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek ödemelerde tarayıcıya "www.gib.gov.tr", anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılacak ödemelerde ise tarayıcıya ilgili bankanın internet sitesi adresinin yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Konu ile alakalı hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Güncel Haberleri