İSKİ’den Su Tasarrufu Uyarısı Geldi!

İSKİ’nin su kayıp kaçak oranını son 20 yılın en düşük seviyesine çekmeyi başardığına ve arıtılmış atık sulardan geri dönüşüm suyu kazanmayı sürdüğüne dikkati çekilen bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada:"İstanbul'da...

İSKİ’nin su kayıp kaçak oranını son 20 yılın en düşük seviyesine çekmeyi başardığına ve arıtılmış atık sulardan geri dönüşüm suyu kazanmayı sürdüğüne dikkati çekilen bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada:

"İstanbul'da kısa vadede bir susuzluk problemi yaşanması öngörülmemekle birlikte barajların doluluk oranı ne olursa olsun, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden korunabilmek adına su tasarrufunda bulunmak gerekiyor." denildi.

Yılda 6 Ton Su Boşa Akıyor!

Su sarfiyatını azaltacak olan ve aile bütçesine katkı sağlayacak olan önerilerinde bulunduğu açıklama kapsamında damlatan muslukların tamir ettirilmesi gerektiği vurgulandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada:

"Yılda ortalama 6 ton suyun boşa akmasını önleyin. Musluklarınızın altında bulunan vanaları bir miktar kısın veya musluk başlıklarınıza perlatör takın. Akan suda yüzde 50 tasarruf sağlayın. Sızdıran bir tuvalet rezervuarının günde 700 litreye kadar su sarfiyatına sebep olabileceğini unutmayın.

Ev tipi arıtma cihazları ürettikleri suyun birkaç katını harcar. Eğer arıtma kullanıyorsanız çıkış suyunu biriktirerek temizlikte kullanın. Sulama yapıyorsanız bunu sabah ya da akşam saatlerinde yapın, buharlaşma kaynaklı kayıpları önleyin. Tarımsal kuraklığa karşı en güçlü yöntemin, damla sulama uygulaması olduğunu unutmayın. Arabalarınızı akan suyla değil kova ve fırça yardımıyla yıkayın. Halıları yıkamak yerine mümkünse silmeyi tercih edin. Sokakta gördüğünüz su kaçaklarını İSKİ'ye bildirin" denildi.

Güncel Haberleri