İstanbul Havalimanı'nda Ege'nin Yöresel Tatları Sunuldu

Havalimanında yapılan "Tadında Anadolu Ege Haftası" çerçevesinde şef Dilek Yetkiner’in yöresel ürünlerle hazırladığı farklı lezzetler yolcularla bir araya geldi.

İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen "Tadında Anadolu Ege Haftası" etkinliği kapsamında şef Dilek Yetkiner’in yöresel ürünlerle hazırladığı farklı lezzetler yolculara sunuldu.

TAV Havalimanları iştiraki BTA'ca İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali Giden Yolcu Salonu'nda yapılan etkinliğin açılışına İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, BTA Türkiye Direktörü Kerem Arman ile BTA İstanbul Havalimanı İşletme Müdürü Kazım Çil katıldı.

Arman, Anadolu lezzetlerinin dünya çapında tanıtılmasına önem verdiklerini söyledi.

İzmir ve Ankara'da da Sunulacak

Anadolu'nun gizli hazinelerini, ürünlerini ve lezzetlerini yolcularla buluşturmaya çalıştıklarını belirten Arman, "Bu hafta boyunca İstanbul Havalimanı'nda, önümüzdeki hafta İzmir ve Ankara havalimanlarında Ege lezzetlerini misafirlerimize sunacağız." şeklinde konuştu.

İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Haktankaçmaz ise etkinliğin ülke tanıtımına katkısı için önemli olduğunu söyleyerek, BTA'ya teşekkür etti.

Şef Dilek Yetkiner ise bu yıl ikincisi yapılan etkinlikteki Ege yöresi yemeklerin büyük bir ilgi gördüğünü belirtti.

Ege mutfağının yerel ve yöresel tüm tariflerini hafta boyunca sergilemek için burada bulunduklarını ifade eden Yetkiner, "Geçen yıl ilk defa bu etkinliği İstanbul, Ankara ve İzmir'de arka arkaya yaptık. Hepsi de çok beğenildi. Lezzetler çok beğenildiği gibi çok sağlıklı bir mutfak olduğu için öğrenmek isteyenlerden de büyük ilgi gördü." dedi.

"Tadında Anadolu Ege Haftası" kapsamında özel lezzetler, 9 Haziran'a kadar İstanbul Havalimanı'ndaki yolculara sunulacak.

Güncel Haberleri