İstanbul'da 10 Ton Etil Alkol Ele Geçirildi

İstanbul'un toplamda 39 ilçesinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında yaklaşık olarak 10 ton etil alkol ele geçirildi. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde 39 İlçe Emniyet...

İstanbul'un toplamda 39 ilçesinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında yaklaşık olarak 10 ton etil alkol ele geçirildi. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde 39 İlçe Emniyet Müdürlüklerinin katılımlarıyla sahte alkol kullanımı kaynaklı ölüm olaylarının önüne geçilebilmesi ve yaklaşan yılbaşı dolayısıyla alınacak tedbirler kapsamında 190 ekip ve 414 personel ile 568 iş yeri denetlendi.

Alkollü İçki İmalathanesi Tespit Edildi

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü kapsamında Kasımpaşa'da denetlenen bir depoda bidonlara konmuş olan yaklaşık 7,5 ton etil alkol ele geçirildi. Operasyonda ayrıca sıvının etil alkol olduğunun anlaşılmaması için bidonlara yapıştırılmak üzere hazırlanmış şömine yakıtı etiketleri de bulundu.

Gerçekleştirilen denetim kapsamında 10 tona yakın etil alkol, 417 dolu kaçak içki şişesi, 5656 boş içki şişesi, 133 adet alkol kiti/aroması, 403 paket gümrük kaçağı sigara, 6720 dal içi tütün ile doldurulmuş makaron, 1 kumar makinesi ve 4 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alınırken, 13 kişi hakkında adli, 9 kişi hakkında idari işlem uygulandı.

Güncel Haberleri