İstanbul'da Korkutan Deprem Gerçeği! Bakan Kurum Açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da İstanbul'da yaşanan deprem gerçeği hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, İstanbul'da yaşanabilecek depremin...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da İstanbul'da yaşanan deprem gerçeği hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, İstanbul'da yaşanabilecek depremin Türkiye'yi felakete sürükleyebileceğini ifade etti. "Bu milli güvenlik meselesi, bu kadar önemli. İstanbul’da böyle bir depreme hazırlıklı girmezsek, Türkiye’nin ikbali noktasında çok önemli bir sorunla karşılaşırız" şeklinde konuşan Bakan Kurum, kentte yaşayanların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Bakan Kurum, İstanbul'da yer alan 5,9 milyon konuttan 1,5 milyonunun riskli olduğunu ifade etti. Bu konutların dereceleri ve nedenleri olduğunu da belirten Bakan Kurum, 1,5 milyon konutun acilen dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti. Bakan Kurum, "Vatandaşımız bunun hesabını sorsun ama bu işi yapalım" diyerek kentteki deprem riskini vurgulayarak, tüm siyasi partilerin bu konuda birleşmesi gerektiğini söyledi.

500 Binlik Rezerv Alana Taşınacak

Bakan Kurum, İstanbul'da yapılacak dönüşüm projeleri hakkında da bilgi verdi. İstanbul'da 500 bini Anadolu yakasında, 500 bini Avrupa yakasında olmak üzere 2 rezerv alan belirleneceğini ve bu alanlara rezerv konutlar yapılacağını dile getiren Bakan Kurum, 1,5 milyon riskli konuttaki yoğunluğun 500 binlik rezerv alana taşınacağını ve 500 bininin de yerinde yapılacağını aktardı.

Bakan Kurum, İstanbul'daki dönüşüm projelerinin ne kadar sürede tamamlanacağına ilişkin soruya ise "Hedefimiz 5 yıl içerisinde bu dönüşümü gerçekleştirmek. Bunu yapmazsak geleceğimiz, çocuklarımıza güvenle hareket edebileceği bir ülke bırakamayız" yanıtını verdi.

Güncel Haberleri