İstanbul'da Ne Kadar Hasarlı Bina Var? Ekrem İmamoğlu Açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Florya İstanbul Planlama Ajansı Yerleşkesinde gerçekleştirilen "İstanbul Deprem Çalışma Grubu Toplantısı"nın açılış konuşmasını yaptı. Ekrem...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Florya İstanbul Planlama Ajansı Yerleşkesinde gerçekleştirilen "İstanbul Deprem Çalışma Grubu Toplantısı"nın açılış konuşmasını yaptı. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki halkın en büyük kaygısının evlerinin muhtemel, beklenen deprem karşısındaki dayanıklılığı olduğunu dile getirdi.

İstanbul'daki tüm yapılara yönelik kaygı olduğunu ve bu kaygının Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arttığını ifade eden İmamoğlu, "İBB olarak görevlendirdiğimiz ekiplerimiz son 3 yıl içerisinde 107 bin binayı ziyaret etti. Ama 29 bin bina sahibi binalarına girilmesini ve inceleme yapılmasını kabul etmiş. Kahramanmaraş depremi sonrası bize başvuran yurttaşlarımızın sayısı birkaç günde 100 bine ulaştı. Bu kaygıyı hafife alma lüksümüz yok. Vatandaşımız kaygılı olmakta haklıdır. Bu ülkenin hiçbir yöneticisi, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edemez. Hiçbir şey eskisi gibi olamaz." ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu, deprem felaketinin herkesi yeniden düşünmeye, akla ve bilime bakarak sil baştan kararlar almaya sevk etmesi gerektiğini anlatarak, çözüm için merkezi idare, yerel idare, akademi, sivil toplum demeksizin güçlerin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Güncel Haberleri