İstanbul'da Yaşayanlar Dikkat! Prof. Dr. Celal Şengör'den Korkutan Deprem Açıklaması Geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bilinirken Türkiye’de beklenen Marmara depremine yönelik endişeler de artıyor.CNN International, “İstanbul'da akıl almaz büyüklükte bir deprem yaklaşıyor....

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bilinirken Türkiye’de beklenen Marmara depremine yönelik endişeler de artıyor.

CNN International, “İstanbul'da akıl almaz büyüklükte bir deprem yaklaşıyor. Şehir sakinleri şehrin hazır olup olmadığını soruyor” başlıklı bir haber yaptı.

CNN'e açıklamada bulunan Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, “İstanbul için durum hiç parlak görünmüyor” diyerek 20 yıl içinde İstanbul’u etkileyecek büyük bir deprem beklediklerini söyledi. Prof. Dr. Şengör, “İşte bu kadar yakın. Bu sadece bir olasılık ancak olasılık çok yüksek” şeklinde konuştu.

“Bir zamanlar Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının başkenti olan İstanbul şimdi 16 milyon insanın evi” ifadesinin olduğu haberde, İstanbul'un 20 kilometre yakınından ve Marmara Denizi’nden geçen Kuzey Anadolu fayına tehlikeli bir biçimde yakın olduğunun altı çizildi. Söz konusu fayın tarihte çok sayıda yıkıcı depreme neden olduğu belirtildi.

Uzmanlar Kuzey Anadolu fayında 7.2 ile 7.8 arasında bir deprem yaşanabileceğini aktarıyor.

7.5 Şiddetinde Deprem Olursa...

Haberde, Kandilli Rasathanesi'nin araştırmalarına göre İstanbul’da gece vakti 7.5 büyüklüğünde bir deprem olması durumunda 14 binden fazla kişinin hayatını kaybedebileceği belirtilirken uzmanların ölü sayısının daha fazla olacağını düşündüğü aktarıldı.

Prof. Dr. Şengör, 7.5 büyüklüğünde bir depremin yaşanması durumunda 100 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini kaydetti ve “Sadece sarsıntının doğrudan etkisini düşünemezsiniz, aynı zamanda sarsıntının ardından ne geleceğini de düşünmelisiniz. Yağma, yangınlar, salgın hastalıklar olacak. Korkunç olacak.” şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri