İstanbul'daki Binalar Dönüştürülecek! Bakan Kurum Açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Bağcılar'da 97 tesisin toplu açılış törenindeki konuşmasında İstanbul'da acil yenilenmesi gereken 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirip afetlere...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Bağcılar'da 97 tesisin toplu açılış törenindeki konuşmasında İstanbul'da acil yenilenmesi gereken 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirip afetlere karşı dirençli hale getireceklerini dile getirdi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kentte yapılacak dev projeler konusunda bilgi verdi.

Bakan Kurum, "Bağcılar'da TOKİ tarafından inşa edilen 822 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ve İstanbul'da 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirip afetlere karşı dirençli hale getireceklerini" belirtti.. Bölgede yapılacak konutların temelinin kısa sürede atılacağını vurgulayan Kurum, 650 bin konutun 319 bininin temellerini 2 ay içinde atacaklarını ve bir sene içinde vatandaşları sağlam ve sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını aktardı.

Bakan Kurum açıklamasında "Devlet ve millet bir oldukça bu afetin inşallah üstesinden geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, vatandaşlarımızı sağlam ve sıcak yuvalarına kavuşturacağız" şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri