İstanbullular Dikkat! İstanbul İl Sağlık Müdürü Yeni Tehlikeyi Açıkladı

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, megakentteki doğurganlık oranlarını değerlendirdi. Memişoğlu, “Bu durumu dile getirdiğim için insanlar eleştiriyor ama doğurganlık oranı İstanbul’da şu anda 1.71...

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, megakentteki doğurganlık oranlarını değerlendirdi. Memişoğlu, “Bu durumu dile getirdiğim için insanlar eleştiriyor ama doğurganlık oranı İstanbul’da şu anda 1.71 bu oran 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' demektir." şeklinde konuştu.

Sağlık Hizmetlerinde Randevu Uyarısı

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da devam ettirilen sağlık hizmetlerine yönelik açıklamalar yaptı. Memişoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “MHRS üzerinden randevu alanların yüzde 30’u randevusuna gelmiyor. Gelmeyeceğiniz randevuları en az iki gün önceden iptal edin. Devlet randevularında ciddidir” şeklinde uyarı yaptığı randevu konusuna yönelik de konuştu. Memişoğlu, uyarının dikkate alınması gerektiğini hatırlatarak randevu uyarısını yeniledi.

Prof. Dr. Memişoğlu, özel sektörden kamuya dönüş, İstanbul’daki doğurganlık oranları ve sağlıkta şiddet gibi pek çok konuda değerlendirmeler yaptı. İstanbul’un verilen hizmetler noktasında adeta bir sağlık başkenti olduğunu vurgulayan Memişoğlu, sezaryen oranlarının yüksek olduğuna dikkat çekerken doğurganlık oranının düşük olduğunu ifade etti.

Güncel Haberleri